Festivaali

Raikkaita tuulia maaliskuisessa Helsingissä!

Uusi, kolmipäiväinen puhallinmusiikin kaupunkifestivaali levittäytyy Senaatintorilta Pitkän sillan yli Kallioon. Soitamme saleissa, kahviloissa ja ravintoloissa: tarjoamme kamarimusiikkia iltapäivisin Esplanadin Aschan Café Jugendissa sekä Helsingin uudessa Kaupunginmuseossa, iltakonsertteja Ritarihuoneella, Pyhän Sydämen kappelissa sekä Kallion kirkossa ja jatkoklubeja Helsinginkadun Tenho Restobarissa.

Helsinki Winds Festival tarjoaa helposti lähestyttävällä tavalla huippuluokan konserttielämyksiä. Viemme musiikin yleisön luo, kaupunkikulttuurin ajankohtaisimpiin kuumiin paikkoihin, ja houkuttelemme yleisöä myös sinne, minne sen ei muuten tulisi lähdettyä. Festivaali on poikkitaiteellinen ja kulinaristinenkin: soitamme tilausteoksia, teemme uutta musiikkia yhdessä tanssijoiden kanssa, ja Tenhoon teemme kolme erilaista iltaa, jazzia, elektronista ja maailmanmusiikkia yhteistyössä ravintolan kanssa, joka luo joka illalle teemaan sopivan menun.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Helsinki Winds Festivalin esiintyjiä ovat muun muassa Aava Winds -yhtye johtajanaan Eero Lehtimäki, Somnium Ensemble johtajanaan Tatu Erkkilä, Saksofonikvartetti Aava, pasuunayhtye Sibabones, Artturi Rönkä Quartet, Tölöläb-kollektiivi, Matias Häkkinen ja Petri Arvo -duo, huilisti ja runoilija Johanna Kärkkäinen, panhuilisti Stefan Stanciu, nokkahuilisti Eero Saunamäki sekä säveltäjä Lauri Supponen.

Festivaalin järjestää aiemmin myös Ritarihuoneen Kamarikesä -festivaalin perustanut Kamari ry tuottajanaan työryhmä, johon kuuluvat klarinetisti Markus Kaarto, klarinetisti ja toimittaja Ville Komppa, oboisti Saku Mattila sekä käyrätorvisti Henriikka Teerikangas.

Useimpiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, Ritarihuoneelle ja Pyhän Sydämen kappeliin liput 20/10 euroa ennakkoon Tiketistä (+palvelumaksut) sekä tuntia ennen ovelta.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.