Eero Lehtimäki

Eero Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Hän voitti kansainvälisen NWBC-kapellimestarikilpailun vuonna 2014, ja on sen jälkeen vieraillut mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Prince of Denmarkʼs Brass Ensemblen ja Helsinki Sinfoniettan kapellimestarina. Vuonna 2017 Eero debytoi mm. Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden, Oulu Sinfonian ja Kuopion kaupunginorkesterin vierailevana kapellimestarina sekä johtaa vakituisesti Polyteknikkojen Orkesteria.

Kapellimestariopintonsa Eero aloitti Jorma Panulan luokalla 2010 ja johti Sibelius-Akatemian diplomikonserttinsa keväällä 2016. Hän on myös opiskellut orkesterin- ja oopperanjohtoa Universität für Musik und darstellende Kunst Wienissä opettajinaan Johannes Wildner, Simeon Pironkoff ja Konrad Leitner. Eero on osallistunut Jorma Panulan ja Valeri Gergijevin mestarikursseille sekä opiskellut yksityisesti Hannu Linnun ja Petri Sakarin johdolla.

Eero on valmistunut klarinetistiksi ja bassoklarinetistiksi Helsingin Konservatoriosta, ja jatkaa vielä klarinetinsoiton opintojaan Sibelius- Akatemiassa. Historiallisten klarinettien soittoa hän on opiskellut Itävallassa ja Saksassa. Orkesterikokemusta hänellä on mm. Suomalaisesta barokkiorkesterista ja Lohjan kaupunginorkesterista, minkä lisäksi hän on saksofonistina soittanut mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Arriba! Big Bandissa sekä Circus Showbandissa. Kapellimestarin ja muusikon työnsä ohella hän opiskelee Aalto-yliopistossa akustiikkaa.