Elisa Huovinen

Elisa Huovinen kuuluu Suomen eturivin nuoriin kuoronjohtajiin. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. professori Nils Schweckendiek, emeritusprofessori Matti Hyökki sekä professori Tõnu Kaljuste. Orkesterinjohtoa Huovinen on opiskellut mm. Atso Almilan ja Leif Segerstamin johdolla. Huovinen valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2016 suoritettuaan kuoronjohdon A-kurssitutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Tällä hetkellä Huovinen toimii Turun Yliopiston kuoron, Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien sekä kamarikuoro Addiction taiteellisena johtajana. Hän on myös kysytty harjoituttaja monissa pääkaupunkiseudun kuoroissa (mm. EMO Ensemble, Akademiska Sångföreningen, Tapiolan kuoro). Huovinen on työskennellyt kuoromestarina ulkomailla Viron filharmonisen kamarikuoron sekä Viron kansallisen mieskuoron kanssa, ja hän kouluttaa itseään säännöllisesti mestarikursseilla arvostettujen johtajien ja kuorojen kanssa (mm. Paul Hillier & Ars Nova Copenhagen, Frieder Bernius & Stuttgart Kammerchor).

Huovinen toimii aktiivisesti Suomen kuoroelämässä; hän tilaa säännöllisesti kuorojensa kanssa uusia teoksia nykysäveltäjiltä sekä on mukana järjestämässä erilaisia kuorotapahtumia Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen kautta, jossa hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 2014 lähtien. Lisäksi Huovinen tekee töitä laulajana mm. Helsingin kamarikuorossa ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä. Vuosina 2012-13 Huovinen lauloi myös Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa.