Nokkahuiluduo Anna & Eero Saunamäki

Anna ja Eero Saunamäen muodostama nokkahuiluduo on perustettu 2000- luvun alussa, ja se on perustamisestaan lähtien konsertoinut aktiivisesti. Duon ohjelmistoon kuuluu laaja-alaisesti musiikkia keskiajalta nykypäivään. Kokoonpano ottaa huomioon nokkahuilun perinteet historiallisena taidesoittimena, mutta sen erityisenä kiinnostuksen kohteena on nokkahuilun esilletuonti modernina soittimena. Duo onkin soittanut lukuisia Suomen ensiesityksiä nykymusiikkiteokisista ja tilannut uutta musiikkia mm. Jukka- Pekka Lehdolta ja Tapani Länsiöltä. Saunamäet ovat myös yhdistäneet duokokoonpanoonsa muita soittimia muodostaen erilaisia kamarimusiikkikokoonpanoja.

Saunamäet ovat tuoneet esille nokkahuilua taidesoittimena sekä konsertoiden että pitäen soitinesittelytilaisuuksia lapsille ja aikuisille. Duo on konsertoinut useilla suomalaisilla musiikkifestivaaleilla sekä ulkomailla mm. Pariisissa, Berliinissä ja kaikissa Pohjoismaissa.

Anna Saunamäki on opiskellut nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä Jari S. Puhakan johdolla. Vuonna 2006 hän suoritti A-tutkintonsa erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2007. Saunamäki on myös opiskellut yksityisesti Dan Laurinin johdolla Tukholmassa sekä osallistunut useille mestarikurssille.

Saunamäki esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona erilaisissa
kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Viime aikoina hän on toiminut aktiivisena aikamme nokkahuilumusiikin esittäjänä kantaesittäen kamarimusiikkiteoksia sekä suomalaisilta että ulkomaalaisilta säveltäjiltä. Anna Saunamäki toimii nokkahuilunsoitonopettajana ja apulaisrehtorina Lauttasaaren musiikkiopistossa Helsingissä.

Eero Saunamäki opiskeli 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa nokkahuilun- ja saksofoninsoittoa Rabbe Forsmanin ja Pekka Savijoen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2010 suoritettuaan molemmista instrumenteistaan A-tutkinnot. Saunamäki on osallistunut lukuisille ulkomaisille mestarikursseille molemmilla soittimillaan, opettajinaan mm. professorit Dan Laurin ja Claude Delangle. Saunamäki on myös suorittanut kasvatustieteen cum

laude -opinnot Helsingin yliopistossa.

Eero Saunamäki on soittanut monien ammattiorkestereiden solistina ja avustajana (mm. RSO, HKO, Avanti!, Tampere Filharmonia, Kaartin soittokunta) sekä toiminut aktiivisesti kamarimuusikkona monissa kokoonpanoissa molemmilla instrumenteillaan esiintyen festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla (mm. Ranska, Saksa, Pohjoismaat, Venäjä, Yhdysvallat). Saunamäki on kantaesittänyt yli 20 nokkahuiluteosta suomalaisilta ja muilta eurooppalaisilta säveltäjiltä sekä järjestänyt oman aikamme nokkahuilumusiikin konsertteja. Myös improvisaatio- ja poikkitaiteelliset produktiot ovat lähellä hänen sydäntään. Vuodesta 2015 lähtien Saunamäki on ollut osa kanadalaisen Cirque du Soleil -nykysirkuksen kansainvälistä muusikkorosteria.

Eero Saunamäki on muuntautumiskykyinen taiteilija, joka työskentelee puupuhallinten erikoissoittajana Kaartin soittokunnassa, opettajana Sibelius-Akatemiassa, freelance-muusikkona sekä mm. Kaartin Combon johtajana ja muusikkona. Saunamäki on myös Suomen nokkahuiluseuran perustajajäsen ja puheenjohtaja. Saunamäen muusikon uraa ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Teosto, Taike sekä pohjoismaiset kulttuurirahastot.