Tatu Erkkilä

Kuoronjohtaja-pianisti Tatu Erkkilä (s. 1993) aloitti kuoroharrastuksen 10-vuotiaana Cantores Minores -poikakuorossa ja on siitä lähtien laulanut eri kuoroissa pääkaupunkiseudulla. Syksyllä 2012 Erkkilä aloitti kuoronjohdon ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa professori Matti Hyökin luokalla. Syksyllä 2014  kuoronjohtoluokan professorina aloitti kuoronjohtaja-kapellimestari Nils Schweckendiek. Erkkilän aiempia musiikkiopintoja ovat muun muassa pianonsoitto Meri Louhoksen johdolla vuosina 2006-2009 sekä laulun opiskelu Jorma Elorinteen ja Petteri Salomaan johdolla vuodesta 2012 alkaen.

Tällä hetkellä Erkkilä johtaa itse vuonna 2009 perustamaansa kamarikuoro Somnium Ensemblea sekä Helsingin Poliisilaulajia (vuodesta 2014). Erkkilä myös laulaa ja toimii tenorien äänenjohtajana Espoon Musiikkiopiston kamarikuoro EMO Ensemblessa, jossa hän on toiminut myös vierailevana johtajana. Hän on lisäksi jäsenenä kuoron taiteellisessa toimikunnassa.

Erkkilä on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2011-2014. Nykyään Erkkilä toimii Oopperajuhlakuoron pianistina harjoituskaudella sekä kesäkaudella korrepetiittorina Savonlinnassa.