Ville Komppa

Rakkauden orkesterimusiikkiin lapsuudenkodistaan perinyt Ville Komppa opiskeli klarinetinsoittoa, musiikinteoriaa, sävellystä sekä orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin musiikin ja esittävien taiteiden yliopistossa. Opintojaan Komppa on täydentänyt muun muassa New Yorkin Mannes School of Musicin kursseilla sekä Jorma Panulan mestarikursseilla.

Kompan akateeminen ura on jatkunut Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian tuntiopettajana sekä jatko-opiskelijana orkestroinnin ja musikkianalyysin parissa. Sen rinnalle on viime vuosina noussut aktiivinen musiikkijournalismi, näkyvimmin Yleisradion musiikkitoimittajana. Kompan monipuoliseen työnkuvaan on kuulunut myös musiikkitapahtumien organisointi, ja hän on ollut perustamassa Ritarihuoneen Kamarikesä sekä Helsinki Winds -festivaaleja.

Ville Komppa on sovittanut klassisia teoksia sellaisille taiteilijoille kuin Okko Kamu, Lilli Paasikivi ja Johanna Rusanen. Esimerkkinä suurista sovitustöistä mainittakoon Domenico Cimarosan ooppera Il matrimonio segreto Savonlinnan oopperajuhlille Savonlinnan Musiikkiakatemian kesän 2011 produktioon, jonka johtivat Anna-Maria Helsing ja Arturo Alvarado. Komppa toimi Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana vuodet 2011–16 ja on toiminut kapellimestarina muun muassa Pori Sinfoniettan sekä yhdessä viulisti Pasi Eerikäisen kanssa perustamaansa Knight Street Bandin projekteissa.